ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΤΣΟΥΧΤΡΑ: Εμείς έχουμε Κράτος όχι αστεία!


Πρόστιμο 600 ευρώ σε τουρίστρια που έσβησε το τσιγάρο σε παραλία της Ιταλίας

Μια Δανέζα τουρίστρια πιάστηκε από τοπικό αστυνομικό να σβήνει το τσιγάρο της σε παραλία της Σαρδηνίας και συγκεκριμένα στο Alghero, στη βόρειο-δυτική Σαρδηνία.

Η τουρίστρια φέρεται αρχικά να διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας ότι θα έριχνε το τσιγάρο της αργότερα μακριά, ωστόσο μετά από ώρα παραδέχτηκε την πράξη της και ζήτησε συγγνώμη, αναφέρει δημοσίευμα της Rai News. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό και ο αστυνομικός της έδωσε κλίση 600 ευρώ, σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο.

Οι τοπικές αρχές στο Alghero κατά τη διάρκεια του Αυγούστου έχουν αυξήσει ελέγχους στις παραλίες της πόλης κυρίως για να αντιμετωπίσουν με κυρώσεις τη ρύπανση τους. Τα αποτσίγαρα θεωρούνται οι χειρότεροι ρύποι, καθώς χρειάζονται περίπου 200 χρόνια για να αποσυντεθούν.
Στην Ιταλία, το θέμα των τουριστών που δε σέβονται το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά δείχνει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Στη Σικελία, οι αρχές έχουν αρχίσει να επιβάλλουν τους τουρίστες πρόστιμα ύψους και 500 ευρώ αν προσπαθήσουν να κλέψουν πετρώματα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της περίφημη Stair of the Turks, όπου αρκετοί τουρίστες έπαιρναν μαζί τους τα φωτεινά λευκά βράχια.

Η Σικελία όμως δεν είναι το μόνο μέρος της Ιταλίας που υφίσταται βανδαλισμό από τους τουρίστες. Στις αρχές του καλοκαιριού ένας Καναδός τουρίστας στο Κολοσσαίο της Ρώμης πιάστηκε με ένα κομμάτι της αρχαίας πόλης μέσα στο σακίδιό του. Επίσης, έχουν κατά καιρούς συλληφθεί τουρίστες ακόμα και για σπάσιμο αρχαίων αγαλμάτων σε διάφορα μέρη της Ιταλίας.
Αντίθετα στην Ελλάδα το νομικό πλαίσιο για την προστασία του περιβάλλοντος, αν υπάρχει, παραμένει ανενεργό! Οι παραλίες είναι γεμάτες αποτσίγαρα από περιφερόμενους μοντέρνους( trendy ή in κατά τη νέα ελληνική γλώσσα ), να μην πω και για τους ταξιτζήδες που αδειάζουν τα τασάκια με τα αποτσίγαρα στο δρόμο! Βρώμα και δυσωδία παντού , ενώ η χώρα συνεχίζει να καταδικάζεται  για τις χωματερές! Μια χώρα που αδυνατεί να μαζέψει τα σκουπίδια της και το αρμόδιο κράτος κομπάζει για τα επιτεύγματά του, ενώ παράλληλα δείχνει να αδιαφορεί για το περιβάλλον.
Άσε που τελευταία γεμίσαμε και φιλόζωους οι οποίοι περιφέρουν τα κατοικίδια τους κυρίως σκύλους και γεμίζουν τα πεζοδρόμια και τα πάρκα-που παίζουν παιδιά- με τα κόπρανα τους  και φυσικά κανείς δεν τους ενοχλεί αφού  νόμοι δεν υπάρχουν και  αν υπάρχουν δεν εφαρμόζονται. Τώρα πάνε στην παραλία μαζί με το σκυλάκι τους για να κολυμπήσει και αυτό μαζί με τους υπόλοιπους..
                                                                                                                                   
Θυμίζουμε ότι η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) εδώ και ένα χρόνο στις (8 Ιουλίου 2013) έχει ζητήσει από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου να αναθεωρήσει τον Γενικό Κανονισμό Λιμένα (άρθρο 230), και την εγκύκλιο Μ.Φ. 2119.4/3/06/16-06-2006 που ορίζει, ότι αν κάποιος ενοχληθεί από το ζώο σας στην παραλία θα πρέπει να το πάρετε από εκεί και να φύγετε και επί της ουσίας επιτρέπει τα σκυλιά να κάνουν μπάνιο μαζί με τους ανθρώπους μόνο σε ερημικές ακτές. Αναφέρει το www.zoosos.gr/