ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Η Σάμος στο χάρτη των υδατοδρομίων

Μετά από Σκύρο, Αλόννησο, Σκόπελο, Αμφιλοχία, Τήνο, Πάτμο, στο χάρτη των υδατοδρομίων και η Σάμος, ολοκληρώνοντας την διαδικασία παραχώρησης χώρου για το υδατοδρόμιο. Ανάδοχος επενδυτής ορίστηκε η εταιρεία Υδατοδρόμιο Σάμου ΙΚΕ, θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ/Hellenic Seaplanes SA, μετά την επιτυχή αξιολόγηση της από την επιτροπή διαγωνισμού που συστήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Σάμου.


Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η εκπρόσωπος της εταιρείας κα Παπαδοπούλου προχώρησε σε συναντήσεις με τοπικούς φορείς όπου συζητήθηκε ότι η συμβολή της Δημοτικής Αρχής και των τοπικών φορέων στην λειτουργία του υδατοδρομίου είναι καθοριστική. Σύμφωνα με την Hellenic Seaplanes, η ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου υδατοδρομίων μπορεί να δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να στηρίξει την εξυπηρέτηση ασθενών με  αεροδιακομιδές, τόσο για τους Έλληνες  όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα. “Μέχρι σήμερα πάνω από 30 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης  που αν όλα πάνε καλά από το 2015 οι Έλληνες θα μπορούν να πετούν σχεδόν παντού με υδροπλάνα. Είναι αποδεδειγμένο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών, την σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου ελληνικού χώρου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο”.