ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ειδήσεις Εν Συντομία



Εντυπωσιακή αύξηση πτήσεων τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης


Ρεκόρ αφίξεων με πτήσεις τσάρτερ είναι πολύ κοντά να πραγματοποιήσει το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης ''Οδυσσέας Ελύτης''.  Τα στοιχεία δείχνουν πως τον Ιούλιο έφτασαν στη Λέσβο 122 πτήσεις τσάρτερ και έφεραν 17.182 τουρίστες, με αποτέλεσμα να καταγραφεί αύξηση κατά 34% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2013, όταν είχαν φθάσει στο νησί 12.822 επιβάτες με 93 πτήσεις τσάρτερ. Το ρεκόρ αφίξεων για μήνα Ιούλιο έχει καταγραφεί το 2008 και ήταν 17.953 αφίξεις.


Ενισχυμένο το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία


Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου της περιοχής Τράκια της Τουρκίας, Μαχμούτ Σαχίν, διαπιστώνει ότι το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία προς την Ελλάδα έχει αυξηθεί, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η οικονομική κρίση έχει βοηθήσει προς την παραπάνω κατεύθυνση καθώς τα ταξίδια προς την Ελλάδα κοστίζουν πλέον λιγότερο και το τουρκικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο λόγω των κοινών πολιτισμικών στοιχείων των δύο λαών, σύμφωνα με την "Καθημερινή". «Ενδιαφέρον υπάρχει ιδιαίτερα για τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και για κάθε σημείο της ελληνικής ακτογραμμής», αναφέρει ο ίδιος με αφορμή τη συμμετοχή του στην ενημερωτική συνάντηση που συγκάλεσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό έργο «Τουριστικά μονοπάτια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας» (Tourism Paths of the Black Sea Region - BSB Tour) το οποίο υλοποιεί.

Αντίστοιχο ενδιαφέρον υπάρχει και από τη βουλγαρική πλευρά.

 Ο αντιπεριφερειάρχης του Μπουργκάς, Εβγκένι Βράμπτσεφ επισημαίνει: «Ερχομαι για έκτη φορά στην Ελλάδα και γνωρίζω ότι οι περισσότεροι Βούλγαροι που επισκέπτονται τη χώρα σας προέρχονται από τη δική μας περιφέρεια» τονίζει και εκφράζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημιουργία συνεργασιών που θα προωθήσουν τον τουρισμό.



Φρένο στις γουρούνες από το Δήμο Χερσονήσου

O Δήμος Χερσονήσου θέτει  ανώτατο ποσοστό τρίκυκλων και τετράκυκλων οχημάτων επί της συνολικής δυναμικότητας των επιχειρήσεων εκμίσθωσης μοτοσικλετών άνω των 50 κυβικών εκατοστών άνευ οδηγού στην περιοχή. Ο ανώτατος αριθμός ποσοστού τρίκυκλων και τετράκυκλων, που δύναται να εκμισθώνεται από τις επιχειρήσεις δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 20% της συνολικής δυναμικότητας τους.Όπως διαπιστώθηκε από το Δήμο, τα τρίκυκλα και τα τετράκυκλα οχήματα άνω των 50 κ.ε. και μοτοποδήλατα μέχρι 50 κ.ε., άνευ οδηγού, που κυκλοφορούν στη διοικητική του περιφέρεια του  δημιουργούν τεράστια προβλήματα.
tornosnews.gr



Στην Αυστρία το 5ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αγροτουρισμού


Στην Αυστρία θα διοργανωθεί ,στις 5 έως 8 Οκτωβρίου, το 5ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αγροτουρισμού, το οποίο πραγματοποιείται κάθε διετία .Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Αυστριακό Σύνδεσμο Αγροτουρισμού στο χωριό Alpbach του Tιρόλου στις Αυστριακές Άλπεις, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αγροτουρισμού EuroGites.

Ο ΣΕΑΓΕ (Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας) τακτικό μέλος της Eurogites,. θα συμμετάσχει δομημένα και πάλι στο φετινό συνέδριο, όπως έκανε και στο 4ο Συνέδριο πριν δυο χρόνια στη Ρουμανία.
Το πρόγραμμα του φετινού συνεδρίου με θέμα “Το Μέλλον του Αγροτουρισμού” καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που θα αναπτυχθούν μέσα από τις παρακάτω ενότητες:

Ένας κρυμμένος πρωταθλητής
Τάσεις και ορίζοντες
Αλλαγή και πρόκληση (ομάδες εργασίας)
Μια ματιά πάνω από τον φράχτη
Τι χρειαζόμαστε για ένα καλό μέλλον;



Η καναδική PSP Investments ενδιαφέρεται έντονα για ΑΔΜΗΕ και ΔΑΑ



Έντονο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τον εν εξελίξει διαγωνισμό πώλησης του 66% του ΑΔΜΗΕ εξέφρασε εκ μέρος του καναδικού fund «PSP Investments» ο διευθύνων σύμβουλος Patrick Charbonneau, σε συνάντηση που είχε την περασμένη Τετάρτη, το μεσημέρι με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη. Παρόντος  του Καναδού πρέσβη Robert Peck.

Η PSP συμμετέχει στον διαγωνισμό για τον ΑΔΜΗΕ, ενώ κατέχει ποσοστό 40% στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ενδιαφέρεται για την απόκτηση επιπλέον 30%.
Αυξήθηκαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά 16,3% τον Ιούνιο 

Κατά 16,3% αυξήθηκαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιούνιο, έναντι του περυσινού Ιουνίου, φτάνοντας τα 1.986,8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το Ισοζύγιο Πληρωμών, που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη. Τον ίδιο μήνα οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 13,7%.
Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από μη κατοίκους αυξήθηκαν κατά 13,4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2013, αντανακλώντας άνοδο των αφίξεων μη κατοίκων ταξιδιωτών κατά 15,6%. Συνολικά οι εισπράξεις του α' εξαμήνου ανήλθαν σε 3.940 εκατ.ευρώ.


Ενδιαφέρον 15 εταιρειών για τις Κυπριακές Αερογραμμές


Δεκαπέντε αεροπορικές εταιρείες (μεταξύ αυτών και η Aegean) υπέγραψαν μη δεσμευτική πρόταση ενδιαφέροντος για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών. Ο συνολικός αριθμός εκείνων που υπέβαλαν, αρχικά, προτάσεις ενδιαφέροντος ανερχόταν στους 22.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών, κ. Τόνης Αντωνίου, ο οποίος πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να υποβάλουν τις μη δεσμευτικές προτάσεις τους και το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου θα καθοριστεί το κατά πόσον οι ΚΑ θα παραμείνουν με το ίδιο καθεστώς ή όχι. Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της χαμηλού κόστους ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair, Michael OLeary, δήλωσε ότι με τη βοήθεια της εταιρείας του, οι Κυπριακές Αερογραμμές θα μπορούσαν να εισέλθουν σε μια νέα πορεία ταχείας ανάπτυξης, με νέες διαδρομές και περισσότερες πτήσεις, που θα αυξήσουν τον αριθμό των επιβατών που μεταφέρουν κάθε χρόνο στα 3 εκατ. μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας.

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού από την Google


Νέα πρωτοβουλία για την ενίσχυση του τουρισμού μέσω του διαδικτύου ανακοίνωσε η Google, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και το ΣΕΤΕ. Πρόκειται για την πρωτοβουλία “Grow Greek Tourism Online”, που έχει ως στόχο να παρέχει στις τουριστικές επιχειρήσεις τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες και τα διαδικτυακά εργαλεία που θα ενισχύσουν την ανάπτυξή τους κατά τη διάρκεια, αλλά και πέραν της καλοκαιρινής περιόδου.

Η πρωτοβουλία θα εγκαινιαστεί στην Κρήτη τον Σεπτέμβριο, με προοπτική να επεκταθεί σε περισσότερους τουριστικούς προορισμούς το 2015. Η Google θα οργανώσει εκδηλώσεις στο Ηράκλειο και στα Χανιά στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προωθήσουν τις Φθινοπωρινές τους προσφορές. Όλες οι τοπικές επιχειρήσεις - άμεσα ή έμμεσα σχετιζόμενες με τον τουρισμό - μπορούν να εγγραφούν στις εκδηλώσεις χωρίς καμία χρέωση μέσω της ιστοσελίδας g.co/GrowGreekTourism.