ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ειδήσεις Εν Συντομία


Εικοσιτετράωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στις 27/11


Η E.E. της ΑΔΕΔΥ, υλοποιώντας την από 17/10/2014 απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, για κλιμάκωση και διεύρυνση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα “ενάντια στην καταστροφική για το κοινωνικό σύνολο, ασκούμενη κυβερνητική πολιτική”, με πραγματοποίηση πανεργατικών κινητοποιήσεων σε συντονισμό με τον ιδιωτικό τομέα, προχωρά στην πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ, την Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014.
Στην 24ωρη απεργία της 25ης Νοεμβρίου των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος

Επιδοτούμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης τουριστικών πρακτόρων στο Esslingen της Γερμανίας.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Εν Γνώσει, ανακοινώνει την υλοποίηση του προγράμματος Διά Βίου Μάθησης “Επαγγελματική Αναβάθμιση Τουριστικών Πρακτορείων” - Erasmus+.

Στόχοι του σχεδίου:

·        Η μετάβαση 15 ιδιοκτητών ή στελεχών τουριστικών πρακτορείων στην Γερμανία για δύο εβδομάδες.
·        Εκπαίδευση γύρω από θέματα που αφορούν τη δημιουργία και τη διατήρηση συνεργασιών με γερμανικά τουριστικά γραφεία, με σκοπό τη δημιουργία σταθερών συνεργασιών με Γερμανούς συναδέλφους.
·        Ολιγοήμερη πρακτική άσκηση σε τουριστικά γραφεία της Γερμανίας, ώστε να αποκτήσουν μια πληρέστερη εικόνα του πως εργάζονται τα γραφεία τουρισμού σε αυτήν την χώρα.
·        Ενίσχυση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων, ώστε να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους και να αποτελέσουν ένα λιθαράκι στην ισχυροποίηση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας.




              Εγκρίθηκε το νέο αναθεωρημένο, κείμενο Σχεδίου Β’ Τροποποίησης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. ενέκρινε το νέο αναθεωρημένο, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κείμενο Σχεδίου Β’ Τροποποίησης μέσω φιλικού διακανονισμού του έργου κατασκευής του δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ κ.λ.π., επένδυσης 230.000.000 ευρώ, μετά από τεκμηριωμένη εισήγηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του κ. Γιώργου Ανωμερίτη, μειοψηφούντων των εκπροσώπων των εργαζομένων.
H εισήγηση του Προέδρου και Δ/ντα Συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε. στο www.olp.gr

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΟΛΠ


Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΟΛΠ Α.Ε., με θέμα την έγκριση της Συμφωνίας Β’ Τροποποίησης  της Σύμβασης Παραχώρησης ΟΛΠ Α.Ε. – ΣΕΠ Α.Ε., μετά από μικρή καθυστέρηση, λόγω παρεμπόδισης εισόδου στην αίθουσα από τα προεδρεία των συνδικαλιστικών συλλόγων του Οργανισμού. Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε όπως είχε ανακοινωθεί εντός της έδρας της εταιρίας σε παρακείμενη αίθουσα εκδηλώσεων.
Στη Συνέλευση, η οποία είχε απαρτία, παρέστησαν Μέτοχοι, οι οποίοι εκπροσωπούσαν το 82,62 % των μετόχων του Οργανισμού και είχαν εμπρόθεσμα δηλώσει τη συμμετοχή τους.


         Στη Fraport-Slentel τα περιφερειακά αεροδρόμια για €1,234 δισ.


Με προσφορά που ανήλθε σε 1,234 δισ. ευρώ εφάπαξ τίμημα και 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό, η κοινοπραξία FRAPORT AG - SLENTEL Ltd ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της σημερινής κοινής συνεδρίασης του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, αποσφραγίστηκαν οι οικονομικές προσφορές, που υποβλήθηκαν στις 10.10.2014 από τα επενδυτικά σχήματα CASA (Corporation America S.A.) – METKA ΑΕ, FRAPORT AG - SLENTEL Ltd και VINCI Airports S.A.S. – ΑΚΤOR Παραχωρήσεις ΑΕ για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας (Ομάδες Α και Β).


Το νέο brand πολυτελών ξενοδοχείων Ikos Resorts ξεκινά την παρουσία του στην Ελλάδα το 2015


To Oceania Club, μέλος πλέον των Ikos Resorts που θα μετονομαστεί σε Ikos Oceania το 2015, πρόκειται να επαναπροσδιορίσει την έννοια του all-inclusive, δημιουργώντας εμπειρίες διακοπών “Infinite Lifestyle”.
Ακολουθώντας αυτήν τη νέα αντίληψη για τα ελληνικά δεδομένα, θα προσφέρονται υπηρεσίες φιλοξενίας υψηλού επιπέδου, με ποιότητα, καλαισθησία, χαρακτήρα και στυλ. Στόχος των Ikos Resorts είναι αυτό το νέο concept να φέρει έναν άλλο αέρα στο all-inclusive υψηλών προδιαγραφών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Μεσόγειο γενικότερα. Το Oceania Club θα παραμείνει κλειστό κατά τους χειμερινούς μήνες, ακολουθώντας ένα πλάνο αρχικής ανακαίνισης ύψους 4 εκατ. ευρώ και θα ανοίξει ξανά τον Μάρτιο του 2015 ως Ikos Oceania.