ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Μ. Βαρβιτσιώτης: Πρωταγωνιστής στη Μεσόγειο το λιμάνι του Πειραιά


Στην προοπτική που δημιουργεί για το λιμάνι του Πειραιά η τελική συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ-COSCO), που υπογράφτηκε την Πέμπτη, αναφέρθηκαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης και ο γενικός διευθυντής της ΣΕΠ ΑΕ, Captain Fu Cheng Qiu (Κάπτεν Φου Τσιένγκ Τσιόου).
Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου από τους Γιώργο Ανωμερίτη και Κάπτεν Φου Τσιένγκ Τσιόου, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου και θα προωθηθεί προς ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων.
Με δήλωσή του μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε: «Με αυτή την επένδυση, το λιμάνι του Πειραιά καθίσταται πρωταγωνιστής στη Μεσόγειο. Η καθαρά παρούσα αξία της καινούριας σύμβασής μας ανέρχεται στα 678 εκατομμύρια ευρώ και παράλληλα δημιουργούνται οι υποδομές στο λιμάνι του Πειραιά, που μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 6 εκατομμύρια κοντέινερς ετησίως».
Ο Γενικός Διευθυντής της ΣΕΠ ΑΕ, Fu Cheng Qiu, είπε ότι για τους ίδιους είναι μια σπουδαία ημέρα και τόνισε: «Τώρα, περιμένουμε την τελική έγκριση από το ελληνικό Κοινοβούλιο, και σας διαβεβαιώνω ότι μόλις εγκριθεί, άμεσα θα αρχίσει η κατασκευή του Δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ. Οι περισσότεροι πλοιοκτήτες θέλουν να κάνουν τον Πειραιά τερματικό σταθμό, γι? αυτό και πρέπει να προχωρήσουμε στην κατασκευή του προβλήτα ΙΙΙ».
Ο κ. Ανωμερίτης δήλωσε ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. ως ιδιοκτήτης καθίσταται οικονομικά λιμάνι μεγάλης αξίας και ετήσιων προσόδων, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, της λιμενικής βιομηχανίας και της ανάπτυξης της χώρας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ