ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ειδήσεις Εν Συντομία




Επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου στη Νέα Υόρκη


O υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου στη διάρκεια της παραμονής του θα πραγματοποιήσει μια σειρά σημαντικών επαφών. Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης του θα παραστεί ως κεντρικός ομιλητής σε διεθνές ναυτιλιακό συνέδριο με θέμα τις παγκόσμιες προκλήσεις στο χώρο της ναυτιλίας, αλλά και τον ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας στο διεθνές στερέωμα, ενώ αναμένεται να συναντηθεί με παράγοντες του ναυτιλιακού τομέα και της Ελληνικής Ομογένειας που δραστηριοποιούνται στην Αμερική.


Νέο blog από το Discovergreece.com  


Ιστορίες ανθρώπων που γράφτηκαν κάποια ηλιόλουστη μέρα, σε κάποια αμμουδερή παραλία, σε κάποιο γραφικό χωριό, πλάι σε καταγάλανα νερά ή κάτω από τη φωτισμένη Ακρόπολη. Μέσα σε ένα χρόνο, συγκεντρώθηκαν στο Discovergreece.com όλα όσα έχει να δείξει η χώρα μας. Από σήμερα και κάθε εβδομάδα, παρουσιάζονται όλες οι ιστορίες που έχουν να διηγηθούν προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω του νέου blog, το Μy View of Greece.

Συμμετοχή του σαουδαραβικού Ομίλου Olayan στην Costa Navarino


Ο Όμιλος εταιρειών Costa Navarino ανακοινώνει τη συμμετοχή του Ομίλου Olayan ως τέταρτο ισότιμο μέτοχο (ποσοστό συμμετοχής 25%), με κάθε έναν από τους τρεις υφιστάμενους μετόχους της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου. Ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος συνεχίζει να ηγείται των εταιρειών που απαρτίζουν τον όμιλο της Costa Navarino, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
Οι δύο όμιλοι μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία και το ίδιο όραμα για την μακροπρόθεσμη και αειφόρο ανάπτυξη της Costa Navarino και της Μεσσηνίας.


Aegean: Αύξηση 10% των ενοποιημένων εσόδων το 9μηνο 2014


Σημαντική αύξηση παρουσίασαν τα ενοποιημένα μεγέθη της Aegean το εννεάμηνο του 2014, επηρεαζόμενα θετικά από την επιτυχή επέκταση του δικτύου καθώς και από τις συνέργειες με την Olympic Air. Τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε 736 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 10% σε σχέση με τον κύκλο εργασιών των δύο εταιρειών το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 105,4 εκατ. ευρώ, από 75,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους παρουσίασαν αύξηση 31% και ανήλθαν σε 78,6 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 60 εκατ. ευρώ το 2013.


            
Στη Grekland Panorama η TUI Nordic


 Μία εντυπωσιακή και ιδιαίτερα δυναμική παρουσία ετοιμάζει η TUI Nordic στην 2η έκθεση της Ελλάδας στην Σουηδία, με περίπτερο 100 τ.μ., στο οποίο θα πλαισιώνεται από όλα τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία της στη χώρα μας, ενώ παράλληλα, προγραμματίζει σειρά δράσεων και events για τους πελάτες της και για τους επισκέπτες της έκθεσης. Για πρώτη φορά η TUI Nordic στο περίπτερό της έχει την συμμετοχή όλων των αποκλειστικών συνεργαζόμενων ξενοδοχείων, δηλαδή των TUI Atlantica Hotels, TUI Blue Star Ibiscos Garden, TUI Blue Star Iolida Village, TUI Blue Star Stefan Village, TUI Blue Star Sun Beach Resort και TUI Blue Village Doryssa Seaside Resort.

Το νέο brand πολυτελών ξενοδοχείων Ikos Resorts ξεκινά την παρουσία του στην Ελλάδα το 2015

To Oceania Club, μέλος πλέον των Ikos Resorts που θα μετονομαστεί σε Ikos Oceania το 2015, πρόκειται να επαναπροσδιορίσει την έννοια του all-inclusive, δημιουργώντας εμπειρίες διακοπών “Infinite Lifestyle”.
Ακολουθώντας αυτήν τη νέα αντίληψη για τα ελληνικά δεδομένα, θα προσφέρονται υπηρεσίες φιλοξενίας υψηλού επιπέδου, με ποιότητα, καλαισθησία, χαρακτήρα και στυλ. Στόχος των Ikos Resorts είναι αυτό το νέο concept να φέρει έναν άλλο αέρα στο all-inclusive υψηλών προδιαγραφών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Μεσόγειο γενικότερα. Το Oceania Club θα παραμείνει κλειστό κατά τους χειμερινούς μήνες, ακολουθώντας ένα πλάνο αρχικής ανακαίνισης ύψους 4 εκατ. ευρώ και θα ανοίξει ξανά τον Μάρτιο του 2015 ως Ikos Oceania.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση στον ΟΛΠ

     Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε αποφάσισε να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα την εισήγηση του για τον χειρισμό του εκτάκτου αποθεματικού κατ’ εφαρμογή του Ν.4172/2013 (παρ.12 και 13 του άρθρου 73) και της Πολ. 1193/2013 του Υπ.Οικονομικών.

            Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνέλθει το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 στα κεντρικά γραφεία της Εταιρίας (Ακτή Μιαούλη 10, Πειραιάς).