ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Νέα δρομολόγια και αυξημένη συχνότητα πτήσεων προς Ελλάδα προσφέρει η Lufthansa το καλοκαίρι του 2015


Η Lufthansa συνεχίζει να εμπλουτίζει το πρόγραμμα και τις υπηρεσίες της, μένοντας πιστή στην υπόσχεσή της προς τους Έλληνες επιβάτες της για διαρκή ανάπτυξη και εξέλιξη. Έτσι, ο γερμανικός αερομεταφορέας εγκαινιάζει μια νέα πτήση προς την Κρήτη, έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς αλλά και τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες. Από τις 23 Μαΐου 2015 και κάθε Σάββατο, η Lufthansa θα πετάει από το Μόναχο προς το Ηράκλειο με αεροσκάφος τύπου Airbus A320, σε μια πτήση που διαρκεί λίγο περισσότερο από τρεις ώρες.

Εκτός από το νέο δρομολόγιο, η Lufthansa σχεδιάζει να στηρίξει περαιτέρω την τουριστική κίνηση προς την Αθήνα, έναν προορισμό με αυξημένη ζήτηση για ταξίδια αναψυχής αλλά και επαγγελματικά. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού προγράμματος πτήσεων, η γερμανική αεροπορική εταιρεία θα προσθέσει δύο επιπλέον εβδομαδιαίες πτήσεις από το Μόναχο, συνδέοντας τη Βαυαρία με την Ελληνική πρωτεύουσα συνολικά 23 φορές την εβδομάδα (3 καθημερινές πτήσεις και 2 επιπλέον εβδομαδιαίες πτήσεις).

Η Ελλάδα αποτελούσε πάντα για τη Lufthansa μια σημαντική αγορά στην περιοχή της Μεσογείου, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, οι επιδόσεις παραμένουν δυνατές και δείχνουν θετικά σημάδια για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Ο πολιτισμός, το κλίμα, το φυσικό περιβάλλον, όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα, προσελκύουν πολυάριθμους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της κίνησης από/προς την Ελλάδα, για το εννιάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014, ο αριθμός των επιβατών που έφτασαν στην Ελλάδα με τη Lufthansa ανήλθε σε περίπου 310.000 -με κυριότερες χώρες προέλευσης τη Γερμανία και τις ΗΠΑ και ακολουθούν άλλες χώρες από την Ευρώπη και από όλο τον κόσμο- ενώ οι επιβάτες που πέταξαν με τη Lufthansa από την Ελλάδα ανήλθαν σε περίπου 161.000. Στους παράγοντες που οδήγησαν σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα περιλαμβάνονται οι συνεχείς βελτιώσεις του προϊόντος και οι καινοτομίες που προσφέρονται από τη Lufthansa, καθώς και το βολικό και πλούσιο δίκτυο προορισμών.

Υπηρεσίες υψηλής ποιότητας
Κύριος στόχος της αεροπορικής εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών και προϊόντων που έχουν ως επίκεντρο τον επιβάτη. Το σημαντικότερο επίτευγμα της φετινής χρονιάς είναι η εισαγωγή της Premium Economy Class στις διηπειρωτικές πτήσεις, που προσφέρει μακράν την πιο πρωτοποριακή και αποκλειστική ταξιδιωτική εμπειρία. Η συγκεκριμένη κατηγορία θέσης είναι ήδη διαθέσιμη από το προηγούμενο σαββατοκύριακο σε όλο το στόλο των 15 αεροσκαφών τύπου Boeing 747-8 και μέχρι το τέλος του επόμενου έτους θα είναι διαθέσιμη σε όλο το στόλο διηπειρωτικών πτήσεων, προσφέροντας σε περίπου 1,5 εκατομμύριο επιβάτες το χρόνο την ευκαιρία να επιλέξουν επιπλέον άνεση και ποιότητα σε προσιτές τιμές. Ταυτόχρονα με τη νέα Premium Economy Class, η Lufthansa συνεχίζει την αναβάθμιση της First και Business Class στα αεροσκάφη διηπειρωτικών πτήσεων. Αυτές οι καινοτόμες επενδύσειςαπορροφούν 1 εκατομμύριο ευρώ την ημέρα και πρόκειται να ολοκληρωθούν στα τέλη του καλοκαιριού του 2015. Η Lufthansa θα είναι τότε σε θέση να προσφέρει στους επιβάτες της την αποκλειστική ταξιδιωτική εμπειρία της βραβευμένης με πέντε αστέρια First Class καθώς και τη νέα Business Class, τα καθίσματα της οποίας μπορούν να μετατραπούν, με το πάτημα ενός κουμπιού, σε άνετο κρεβάτι με επίπεδη επιφάνεια μήκους 1,98 μέτρων.

Μια ακόμα σημαντική αναβάθμιση αποτελεί και το νέο, τελευταίας τεχνολογίας σύστημα ψυχαγωγίας που εγκαταστάθηκε στις πτήσεις κοντινών και μεσαίων αποστάσεων της Lufthansa από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο προς διάφορους προορισμούς της Μεσογείου και όχι μόνο, προσφέροντας στους επιβάτες τη δυνατότητα να παρακολουθούν μέσα από τα προσωπικά τους smartphone, tablet ή notebook μια μεγάλη ποικιλία από υπερπαραγωγές του Χόλυγουντ, τα τελευταία τηλεοπτικά προγράμματα καθώς και μια πληθώρα ραδιοφωνικών καναλιών και μουσικών άλμπουμ. Το εν λόγω σύστημα είναι απλό και φιλικό προς τον χρήστη, παρέχοντας στον επιβάτη πλήρη έλεγχο στην επιλογή ταινιών και άλλων προγραμμάτων, όποια στιγμή επιθυμεί κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το νέο αυτό προϊόν θα προσφέρεται  ενίοτε και σε πτήσεις προς την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι επιβάτες για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο ασύρματο σύστημα ψυχαγωγίας σε ένα από τα 20 αεροσκάφη τύπου AirbusA321 που εκτελούν μεσαίων αποστάσεων πτήσεις, θα πρέπει να κατεβάσουν την ειδική δωρεάν εφαρμογή “LufthansaEntertainment” από το Appleappstore ή το GooglePlay.

«Η Lufthansa προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στην Ελλάδα από το 1959 και η υψηλή διάκριση που πετυχαίνει στα World Travel Awards ως Κορυφαία Ευρωπαϊκή Αεροπορική Εταιρεία για πολλά συνεχόμενα χρόνια αποδεικνύει ότι “όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο”. Όλα είναι θέμα σωστού σχεδιασμού, συνεχών επενδύσεων και τέλειας εξυπηρέτησης και αυτοί είναι οι τομείς στους οποίους η Lufthansa αριστεύει σε ετήσια βάση. Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε την επιβατική κίνηση να βελτιώνεται διαρκώς, κάτι που δείχνει ότι ικανοποιούμε τις απαιτήσεις των ταξιδιωτών από την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας το ισχυρότερο δίκτυο στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Από κοινού με τη SWISS, την Austrian Airlines και την Brussels Airlines, προσφέρουμε υπηρεσίες σε περισσότερους από 260 προορισμούς σε 100 χώρες σε τέσσερις ηπείρους, μέσω των κόμβων μας στη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, τη Βιέννη, τη Ζυρίχη και τις Βρυξέλλες», ανέφερε ο κ. Harro Julius Petersen, Γενικός Διευθυντής Υπηρεσιών Επιβατών και Πωλήσεων Ελλάδας και Κύπρου. «Οι βασικοί πυλώνες αυτής της βελτίωσης ήταν το εκτενές δίκτυο και ο συνδυασμός δρομολογίων εντός του Ομίλου Lufthansa (Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines) αλλά και με τα μέλη του δικτύου A++ (United Airlines, Air Canada, κ.λπ.), καθώς και τους καλύτερους δείκτες σε ό,τι αφορά την ακρίβεια στην αναχώρηση των πτήσεων, έχοντας πετύχει την καλύτερη βαθμολογία στη συνέπεια ανάμεσα στους κυριότερους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της», πρόσθεσε ο κ. Petersen.

Η Lufthansa έχει διανύσει πολύ δρόμο κατά τη διάρκεια των 55 χρόνων παρουσίας της στην Ελλάδα. Ο στόλος του Ομίλου αποτελείται αυτή τη στιγμή από 627 αεροσκάφη και επεκτείνεται διαρκώς… έχουν παραγγελθεί άλλα 295 αεροσκάφη, συνολικής αξίας άνω των 36 δισ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το 2015. Η Lufthansa δεν επαναπαύεται στις δάφνες της αλλά συνεχίζει να εξελίσσεται και να επενδύει σε ποιότητα και υπηρεσίες για τους επιβάτες της ενώ με την υιοθέτηση νέων δομών και καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων στοχεύει σε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και σε νέες ομάδες πελατών. Συνολικά, το 2014 ο Όμιλος επένδυσε 2,2 δισ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και τη συντήρηση του στόλου αεροσκαφών του. Οι προσπάθειες και οι επενδύσεις συνεχίζονται, με στόχο να γίνει η πρώτη αεροπορική εταιρεία πέντε αστέρων της Δύσης.

Πτήσεις της Lufthansa από/προς Ελλάδα – Καλοκαίρι 2015
Munich - Athens
23 την εβδομάδα
Frankfurt - Athens
21 την εβδομάδα
Munich - Heraklion
1 την εβδομάδα

Πτήσεις του Ομίλου Lufthansa από/προς Ελλάδα – Καλοκαίρι 2015
Lufthansa
45 την εβδομάδα
SWISS
35 την εβδομάδα
Austrian
14 την εβδομάδα
Brussels
3 την εβδομάδα
Germanwings
61 την εβδομάδα
Lufthansa Group
158 την εβδομάδα