ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας και στον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας-Φιλανδίας


Η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Φινλανδίας, ήταν το επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τον πρέσβη της Φινλανδίας, Πάουλι Μάκελα.
Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο. «Συζητήσαμε για τις επενδύσεις που μπορούν να γίνουν, τόσο στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου 3908/2011 που διαχειρίζεται το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης (ΥΜΑΘ), όσο και σε άλλους τομείς, όπως είναι οι υποδομές, η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση, το εμπόριο και ο τουρισμός, όλα αυτά δηλαδή που μπορούν να μας φέρουν κοντύτερα», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.
Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Φινλανδίας σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και επισήμανε πως υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας, κυρίως στον τομέα του τουρισμού. «Κάθε χρόνο, επισκέπτονται την Ελλάδα 200.000 Φιλανδοί και εκτιμώ πως ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο», δήλωσε ο κ. Μάκελα.
«Το διάγγελμα του πρωθυπουργού επιδιώκει την διεύρυνση των συνεργασιών»
Εξάλλου, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, με αφορμή και το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης τόνισε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της διεύρυνσης των συνεργασιών. «Ο πρωθυπουργός κάνει μια προσπάθεια ώστε να δοθεί η δυνατότητα να επιλεγεί μια συνολική λύση, η οποία θα περιέχει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ψήφιση της αναθεώρησης του Συντάγματος και την εκλογική διαδικασία, νωρίτερα από το τέλος της τετραετίας. Ήταν προς την θετική κατεύθυνση η κίνηση του πρωθυπουργού και ελπίζουμε να υπάρξει και ανταπόκριση», επισήμανε ο κ. Ορφανός.