ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Σε αναθεώρηση των ταξιδιωτικών οδηγιών για την Ελλάδα προχώρησαν Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Φινλανδία


Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Φινλανδία προχώρησαν σε αναθεώρηση των ταξιδιωτικών οδηγιών προς τους τουρίστες των χωρών τους που είτε βρίσκονται είτε σχεδιάζουν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα.

Κοινή συνισταμένη όλων των οδηγιών η προτροπή προς τους τουρίστες να έχουν μαζί τους περισσότερα χρήματα και μέσα για διαφορετικούς τρόπους πληρωμών (χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες). Σημειώνεται ότι τα κείμενα αναρτήθηκαν στις ιστοσελίδες των υπουργείων Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών την Κυριακή 28 Ιουνίου.
Στην ανακοίνωσή του το Γερμανικό ΥΠΕΞ τονίζει πως λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην χώρα, οι τουρίστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σημαντικές καθυστερήσεις και «προβληματικά σημεία» και γι’ αυτό καλεί τους Γερμανούς τουρίστες που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα να έχουν στη διάθεσή τους μετρητά.

Τo Foreign Office (βρετανικό ΥΠΕΞ) προχώρησε στην αναθεώρηση της ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα ως προς την ανάγκη οι Βρετανοί τουρίστες να έχουν μαζί τους περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα. «Οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν υπόψη τους την πιθανότητα οι τραπεζικές υπηρεσίες να περιοριστούν με έκτακτη ανακοίνωση. Εξασφαλίστε ότι έχετε μαζί σας αρκετά ευρώ σε μετρητά για να καλύψετε έκτακτες ανάγκες, απρόβλεπτες καταστάσεις και απροσδόκητες καθυστερήσεις».

«Έχετε μαζί σας αρκετά μετρητά για όλα τα έξοδα κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Ελλάδα και μέχρι την επιστροφή» συνέστησε το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.