ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Δράμα:Μνημόνιο συνεργασίας για την σύσταση «Οργανισμού Τουριστικής Προβολής»


drama
Συνάντηση Εργασίας  πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη από την Ένωση  Ξενοδόχων Ν. Δράμας με θέμα « Ενίσχυση του Τουριστικού Προϊόντος Προκλήσεις – Προοπτικές».
O πρόεδρος Ξενοδόχων Δράμας, Καλλίας Άγγελος παρουσίασε την πορεία του τουρισμού στην Περιφέρεια αλλά κυρίως στη Δράμα, μέσα από τις αφίξεις, τις διανυκτερεύσεις, τα έσοδα κατά την τελευταία πενταετία, καθώς και τις πληρότητες κατά την περίοδο της «Ονειρούπολης».
Ο κ. Καλλίας τόνισε ιδιαίτερα την πτωτική πορεία που υπάρχει στην ετήσια πληρότητα την τελευταία πενταετία, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα πιο πολύ τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών μονάδων στη Δράμα και κατατάσσει το Νομό μας στις πέντε τελευταίες τουριστικά πόλεις της χώρας. Ειδική αναφορά έγινε κατά την περίοδο της «Ονειρούπολης», όπου οι πληρότητες στα ξενοδοχεία είναι κατώτερες των προσδοκιών, τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα για προβολή και προώθηση χωρίς στόχευση και σχεδιασμό, καθώς η προσπάθεια προβολής γίνεται αυθαίρετα από τον κάθε φορέα χωρίς σοβαρό – κοινό σχεδιασμό.
Ο κ. Καλλίας υποστήριξε ότι μόνο μέσα από συνέργιες και συνεργασίας θα βγούμε ωφελούμενοι όλοι μας, ενώ επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινού φορέα προβολής προώθησης με συμμετοχή Δημοσίου και ιδιωτών. Στη συνάντηση εργασίας παραβρεθήκαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Δράμας, κ. Ανέστης Τερζής, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Χατζηκυριακίδης, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής κ. Χατζόπολος Μανώλης, ο Πρόεδρος του Φ.Δ.Ο.Ρ. κ Σταύρος Κεχαγιόγλου, Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου κ. Γκαγκάνης Χρήστος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Σκουλίδης Αντώνης, ο επικεφαλής της παράταξης PROJEKT κ. Καλφόπουλος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Προσοτσάνης κ. Ιωαννίδης κ.α.
Στις τοποθετήσεις του κ. Καλλία οι παρεβρισκόμενοι επεσήμαναν την έλλειψη υποδομών, την καταγραφή αυτών, τα λίγα χρήματα που έχει στη διάθεση της η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις περιορισμένες δυνατότητες ως προς την ανάπτυξη τουριστικής κουλτούρας, την αξιοποίηση και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου, το εθνικό πάρκο, τα μονοπάτια κ.α. ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε από τους ομιλητές στην έλλειψη προγραμματισμού και συνεννόησης για μια από κοινού προσπάθεια προβολής.
Κατέστη σαφές ότι όλοι επιθυμούν τη δημιουργία ενός κοινού φορέα διαχείρισης και προβολής, ώστε να μην υπάρχουν σκόρπιες ιδέες και «φωνές».
Στο κλείσιμο της συνάντησης ο πρόεδρος Ξενοδόχων Δράμας, κ Καλλίας Άγγελος ανακοίνωσε την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το ΚΤΕΛ Α.Ε. ΔΡΑΜΑΣ, με σκοπό την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλίας για την σύσταση «Οργανισμού Τουριστικής Προβολής» της Δράμας.
Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Δράμας, κ. Χατζόπουλος ανέφερε ότι «με ιδιαίτερη χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση και συμφωνήσαμε για την δημιουργία ενός Οργανισμού Τουριστικής Προβολής, δεδομένου ότι όλα αυτά τα χρόνια το μόνο που ακούμε είναι λόγια χωρίς καμία ουσιαστική πράξη από κανέναν. Μια πρωτοβουλία ιδιωτών, όπου προσκαλούμε τον κάθε ένα από εσάς να συμμετέχει για ένα κοινό σκοπό, να βάλουμε τη Δράμα στο τουριστικό Χάρτη»