ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Συναντήσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Μόσχα για την προώθηση του προσκηνηματικού τουρισμού


Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου ο κύκλος επαφών και συναντήσεων της Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Μόσχα, στο πλαίσιο των εργασιών της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΜΙΤΤ 2016. 

Η αντιπροσωπεία που αποτελείται από τον αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, γραμματέα, και τους κ.κ. Βασίλειο Τζέρπο και Χρήστο Πετρέα, μέλη, είχε κατά το διάστημα της παραμονής της στη Μόσχα συναντήσεις με εκκλησιαστικές αρχές, την επίσημη διπλωματική εκπροσώπηση της Ελλάδος στη Ρωσία, θεσμικούς φορείς της ελληνικής ομογένειας, εκπροσώπους της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και Έλληνες και Ρώσους επαγγελματίες του τουρισμού. 


To πρωί της Παρασκευής 25 Μαρτίου η αντιπροσωπεία παρευρέθηκε μετά από σχετική ενημέρωση και πρόσκληση στην επίσημη δοξολογία για τον εορτασμό της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας (Επανάσταση της 25 Μαρτίου 1821) στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων του Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, χοροστατούντος του μητροπολίτου Κυρήνης κ. Αθανασίου, εξάρχου στη Ρωσία του ως άνω Πατριαρχείου. 

Στη Δοξολογία παρευρέθησαν επίσης οι πρέσβεις της Ελλάδος και της Κύπρου, οι γενικοί πρόξενοι, μέλη των Διπλωματικών αντιπροσωπείων των δύο κρατών, καθώς και Έλληνες ομογενείς. Μετά το πέρας της δοξολογίας αναγνώσθηκε το μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας προς τους Έλληνες ομογενείς όπου γης, ενώ στη συνέχεια παρετέθη τιμητικό γεύμα στους επικεφαλής των αντιπροσωπείων της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε συνεργασία με ρωσικούς φορείς που δραστηριοποιούνται σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού. 

Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016, η αντιπροσωπεία εκκλησιάστηκε στο νεόδμητο Ιερό Ναό του Παντελεήμονος Σωτήρος Χριστού στην περιοχή Μίτινο Μόσχας, όπου ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος τέλεσε τα εγκαίνια αυτού, την χειροτονία νέου επισκόπου και τη θεία λειτουργία του Μ. Βασιλείου. Μετά το πέρας της  θείας λειτουργίας είχε συνάντηση-ενημέρωση με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, τον οποίο συνόδευε και ο διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Μόσχας κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Αγία Πετρούπολη, προκειμένου να συμμετάσχει, για πρώτη φορά, στην εκεί Διεθνή Έκθεση Τουρισμού LETO 2016.