ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Το 73% των Βρετανών θα δαπανήσει τα ίδια ή περισσότερα για ταξίδια το 2017



Αποτέλεσμα εικόνας για Το 73% των Βρετανών θα δαπανήσει τα ίδια ή περισσότερα για ταξίδια το 2017
Το 73% των Βρετανών θα δαπανήσει τα ίδια ή περισσότερα για ταξίδια το 2017
Σε ποσοστό 24% οι Βρετανοί προτίθενται να δαπανήσουν περισσότερα για τα ταξίδια τους το ερχόμενο έτος ενώ μόνο το 16% αναφέρει ότι έχει πρόθεση να μειώσει τις εν λόγω δαπάνες. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση Holiday Habits της Ένωσης των Βρετανικών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA). Παράλληλα, το 73% των Βρετανών ταξιδιωτών αναμένεται να δαπανήσει τα ίδια ή και περισσότερα κατά τη διάρκεια των ταξιδίων τους το 2017
Από τα ποσοστά των απαντήσεων προκύπτει επίσης ότι η θετική διάθεση των Βρετανών τουριστών θα συνεχίσει να κυριαρχεί. Ο βασικότερος λόγος για την αισιόδοξη εικόνα που φανερώνει η έκθεση της ΑΒΤΑ, είναι ότι το 24% των Βρετανών προγραμματίζει να κάνει ένα ταξίδι ζωής μέσα στο ερχόμενο έτος και ειδικότερα το ηλικιακό γκρουπ 18-24 (με ποσοστό άνω του ενός τρίτου, 35%). Ο επόμενος στη σειρά λόγος είναι ότι το 23% των Βρετανών επιθυμεί να έχει διασφαλίσει ότι θα επιλέξει τον προορισμό επιλογής του.
Επιπλέον, οι διακοπές παραλίας και τα all inclusive φαίνεται πως θα συνεχίσουν να συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος στη συγκεκριμένη αγορά το 2017.
Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς ταξιδιώτες (52%), προγραμματίζουν city break διακοπές, ενώ το 44% θα κάνει διακοπές παραλίας. Οι διακοπές all inclusive φαίνεται πως θα έχουν μεγάλη επιτυχία το 2017, με τις οικογένειες να εμφανίζουν μεγαλύτερη προτίμηση σε αυτό το είδος διακοπών (35% έναντι 25% του γενικού πληθυσμού).
Παράλληλα, τα στοιχεία της έκθεσης φανερώνουν ότι οι Βρετανοί θα είναι τολμηροί στην επιλογή προορισμού και προτίθενται να εξερευνήσουν νέα μέρη. Πάνω από το ένα τέταρτο (25%) θεωρούν πολύ πιθανό να ταξιδέψουν σε χώρα που δεν έχουν ξαναταξιδέψει στο παρελθόν, έναντι 18% από πέρυσι. Tέλος τo 29% είπε ότι θα κάνει διακοπές σε νέο θέρετρο ή πόλη, ακόμη και αν έχουν επισκεφθεί ξανά τη χώρα στο παρελθόν, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 23% πέρυσι