ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Νέα μέτρα



H Μη κερδοσκοπική Οργάνωσης ( FlyerRights.org),που ασχολείται και εξειδικεύεται πάνω στα δικαιώματα των επιβατών των αεροπορικών μεταφορών στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι οι επιβάτες αναζητούν επιπλέον μέτρα για την προστασία τους στα αεροδρόμια και ζητούν από την Αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας και Μεταφορών (TSA) αλλά και τις τοπικές και κρατικές αρχές περισσότερα μέτρα για την προστασία τους.

Τα «χτυπήματα» δημιουργούν πονοκέφαλο
Τα κύρια διδάγματα από το Λόκερμπι [Pan Am Flight 103 που καταστράφηκε το αεροσκάφος από βόμβα το 1988 , οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου όπου σκόρπισαν τον θάνατο «καμικάζι» αεροσκάφη , η επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και της Κωνσταντινούπολης και τώρα η επίθεση στο αεροδρόμιο Fort Lauderdale δείχνουν ότι οι αερομεταφορές εξακολουθούν να αποτελούν των πρωταρχικό στόχο για την τρομοκρατία και την μαζική δολοφονία.
Η οργάνωση θεωρεί ότι τα αεροδρόμια είναι σαφώς ο πιο ευάλωτος στόχος και υποστήριξε ότι είναι «γυμνά» και εντελώς Καμία πράξη τρομοκρατίας και μαζικής δολοφονίας στην ιστορία δεν έχει επαναληφθεί χωρίς αποτελεσματικά μέτρα προστασίας.

Επιπλέον μέτρα σε όλα τα αεροδρόμια
Η FlyersRights ζήτησε από τον TSA και το Κογκρέσο να προχωρήσουν σε ισχυρότερη ασφάλεια στα αεροδρόμια, μετά από την επίθεση στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX) το 2013, αλλά και τις επιθέσεις στα αεροδρόμια των των Βρυξελλών και της Κωνσταντινούπολης, αλλά δεν έγινε τίποτα.
Η ΜΚΟ δήλωσε ότι πρέπει να επιβληθούν μέτρα έκτακτης ανάγκης για την προστασία και την πρόληψη των ανθρώπινων ζωών , καθώς το σύστημα των αερομεταφορών στις ΗΠΑ έχει παραλύσει, όπως ακριβώς συνέβη και μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν
Άμεση επικοινωνία της Εθνικής Φρουράς για προσωρινή ένοπλη ασφάλεια των αεροδρομίων.
Εγκατάσταση περιμετρικής ασφάλειας στα αεροδρόμια-δίχτυ- ώστε να εντοπίζονται όπλα και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα
Αύξηση των μέτρων περιπολίας από αστυνομικούς – σκύλους για τον εντοπισμό εκρηκτικών.
Δημιουργία λίστας ύποπτων ατόμων, με στοιχεία που θα μπορούν να εντοπίζονται από το σύστημα. Μετά από ένα διάστημα θα βγαίνουν από τις λίστες.
Σίγουρα η ασφάλεια των αερομεταφορών είναι πρωτίστης σημασίας για κάθε κυβέρνηση, φορείς, αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες. Το κόστος όμως σίγουρα θα επιφέρει αλλαγές στις τιμές των εισιτηρίων, αλλά και σίγουρα στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Πηγή:aviationnews.gr