ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Tο Dubai σχεδιάζει τον πρώτο, περιστροφικό ουρανοξύστη - ξενοδοχείο

Αποτέλεσμα εικόνας για ο Dubai σχεδιάζει τον πρώτο, περιστροφικό ουρανοξύστη - ξενοδοχείο

Το Dubai πρόκειται να κατασκευάσει ένα νέο περιστρεφόμενο ξενοδοχείο-ουρανοξύστη. Η μοναδική ιδιομορφία αυτού του ξενοδοχείου θα είναι το γεγονός ότι κάθε όροφος θα μπορεί να περιστρέφεται ανεξάρτητα, επιτρέποντας στους επισκέπτες του να έχουν πρόσβαση σε κάθε διαθέσιμη οπτική γωνία, κάτι που Αυτό θα το κάνει και το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο στο είδος του.

Οι κατασκευαστές ελπίζουν ότι οι επισκέπτες του θα εντυπωσιαστούν πραγματικά από την έννοια ενός συνεχώς περιστρεφόμενου ξενοδοχείου.

Η ιδέα ενός τέτοιου ξενοδοχείου είχε συλληφθεί από το 2008. Ωστόσο, είχε ανακοινωθεί ότι το ξενοδοχείο έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί το 2020.

Ο ουρανοξύστης θα φτάνει σχεδόν τα 419 μέτρα σε ύψος και θα αποτελείται από 80 ορόφους. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν διαμερίσματα σε ξεχωριστούς ορόφους. Κάθε όροφος θα είναι περιστρεφόμενος χάρη στην τεχνολογία φωνητικών εντολών. Επίσης, κάθε όροφος θα έχει παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή για να βοηθά τους επισκέπτες να αξιοποιούν στο έπακρο τη θέα.

Έτσι, φυσικά, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τόσο την ανατολή όσο και δύση του ηλίου, όλα στην άνεση του δωματίου του ξενοδοχείου τους.

Το ξενοδοχείο θα σχεδιαστεί από τον ισραηλινό αρχιτέκτονα David Fischer. Θα διαθέτει ανεμογεννήτριες, που θα τοποθετηθούν οριζόντια ανάμεσα σε κάθε όροφο, καθώς και ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή, καθιστώντας έτσι το ξενοδοχείο πλήρως αυτοτροφοδοτούμενο από πλευράς ενέργειας.

Ολόκληρο το κτίριο θα κατασκευαστεί από προκατασκευασμένες μονάδες. Αυτές θα επικολληθούν χωριστά, σε μία συμπαγή, κεντρική κατασκευή.

Ο Fisher ο οποίος είναι αρχιτέκτονας του Dynamic Group, δήλωσε ότι εμπνεύστηκε τον σχεδιασμό του κτιρίου από το γεγονός ότι η σύγχρονη στατική αρχιτεκτονική των σπιτιών δεν απεικονίζει σωστά τις ζωές των ανθρώπων, που αλλάζουν συνεχώς. Είπε ακόμη ότι τα σπίτια και τα ξενοδοχεία θα πρέπει να είναι σε θέση να κινούνται όπως ακριβώς ο άνεμος.