ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Αυτά είναι τα σχέδια της Emirates για την ελληνική αγορά

Αποτέλεσμα εικόνας για Αυτά είναι τα σχέδια της Emirates για την ελληνική αγορά
«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική αγορά δίνει η Emirates, η διοίκηση της οποίας αποφάσισε να στηρίξει την εγχώρια τουριστική αγορά, επενδύοντας περισσότερο στο αεροπορικό δίκτυο που διατηρεί στη χώρα μας. Ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που έχει βραβευτεί ως η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, εγκαινίασε πρόσφατα μια απευθείας πτήση από την Αθήνα προς τη Νέα Υόρκη, φέρνοντας τους Έλληνες πιο κοντά στο «αμερικανικό όνειρο».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο fortunegreece.com η Reema Al Marzooqi, Country Manager στην Ελλάδα, τόνισε ότι η εν λόγω κίνηση ήταν στοχευμένη και ήρθε ως απόρροια της συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών για πάνω από δύο δεκαετίες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η πτήση Αθήνα-Newark καλύπτει ένα κενό που υπήρχε στην αγορά, καθώς το συγκεκριμένο δρομολόγιο είχε καταργηθεί από άλλες αεροπορικές για περίπου πέντε χρόνια.
«Στην τριακονταετή ιστορία μας, έχουμε λειτουργήσει με επιτυχία κάτω από όλες τις οικονομικές συνθήκες. Έτσι και στη σημερινή συγκυρία, διαπιστώνουμε μια υπαρκτή ζήτηση για μια πτήση που ενώνει απευθείας Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Είμαστε σίγουροι ότι η νέα πτήση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία».
Με δεδομένο ότι η Ελλάδα θεωρείται ως ένας από τους πλέον τουριστικούς προορισμούς στο δυτικό ημισφαίριο, η διοίκηση της Emirates προσδοκά ότι η νέα πτήση ισχυροποιεί τους εμπορικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ και ακόμη περισσότερες χώρες. «Περισσότεροι ταξιδιώτες με βάση τις ΗΠΑ θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν τις διακοπές τους ή το μήνα του μέλιτος στην Ελλάδα χάρη στη νέα καθημερινή, απευθείας πτήση, που θα πραγματοποιείται όλο το χρόνο. Επίσης, περιμένουμε ότι αυτή η πτήση θα ενισχύσει, μεταξύ άλλων, τις επιχειρηματικές, πολιτιστικές και τουριστικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες».
Τα πρώτα δείγματα γραφής από το ελληνικό επιβατικό κοινό είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά με την κα Al Marzooqi να κάνει λόγο για ένθερμη υποδοχή από την ελληνική αγορά, αφού οι επιβάτες πλέον απολαμβάνουν αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα με πολλούς και διαφορετικούς προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.
Επισημαίνει δε πως από την έναρξη της λειτουργίας της στην Ελλάδα έχουν μεταφερθεί πάνω από δύο εκατομμύρια επιβάτες, από και προς τη χώρα μας, με την γνωστή αεροπορική να έχει συνεισφορά στο ελληνικό ΑΕΠ 80 εκατ. ευρώ. «Το πιο σημαντικό είναι ότι στηρίζουμε έμμεσα πάνω από 1600 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, ενώ στους 500 ανέρχεται ο αριθμός των Ελλήνων που απασχολούνται στον όμιλο της Emirates σε όλο τον κόσμο».
Η τρομοκρατία δεν έχει επηρεάσει την επιβατική κίνηση
«Αγκάθι» για τον κλάδο των αερομεταφορών παραμένει ο παράγοντας τρομοκρατία. Ερωτηθείσα αναφορικά με τις αγορές στις οποίες η Emirates, λόγω τρομοκρατικών χτυπημάτων, έχασε μερίδιο αλλά και ποια στρατηγική εφάρμοσε για να αντισταθμίσει τις απώλειες, η κα Al Marzooqi εμφανίζεται καθησυχαστική λέγοντας χαρακτηριστικά πως παρά την κοινωνικο-οικονομική και πολιτική αστάθεια του τελευταίου διαστήματος, η διάθεση του κοινού για ταξίδια παραμένει ισχυρή. «Παρακολουθούμε διαρκώς το πώς διαμορφώνεται το περιβάλλον σε όλους τους προορισμούς που εξυπηρετεί η Emirates ανά τον κόσμο και προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες. Η ασφάλεια του πληρώματος και των επιβατών μας είναι για εμάς ύψιστη προτεραιότητα και σε αυτό το πεδίο δεν κάνουμε καμία έκπτωση, κανέναν συμβιβασμό».
Προσθέτει δε πως το επιχειρηματικό σχέδιο που θα ακολουθηθεί για το 2017 στηρίζεται στην περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου, αξιοποιώντας την κεντρική θέση στην οποία βρίσκεται το Ντουμπάι στον παγκόσμιο χάρτη, αλλά και στην υλοποίηση επενδύσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες ώστε να προσφέρουν στους επιβάτες εξαιρετικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Εντός του 2017, πέραν της πτήσης Αθήνα-Newark, η Emirates πρόκειται να εγκαινιάσει, από την 1η Ιουλίου ,πτήσεις προς την Phnom Penh της Καμπότζης, ενώ αναπτύσσει τα δρομολόγια της με A380 προς Τόκυο- Narita, Νίκαια, Καζαμπλάνκα και Σάο Πάολο.
Όσο για το τι περιλαμβάνουν τα άμεσα σχέδια του πολυεθνικού κολοσσού για τη χώρα μας, η Country Manager της Emirates για την Ελλάδα αναφέρει πως προκειμένου να ανταποκριθεί στην έντονη ζήτηση του επιβατικού κοινού, ο όμιλος σκοπεύει να εγκαινιάσει και δεύτερη καθημερινή πτήση προς την Αθήνα από την 1η Μαΐου.
Πηγή : www.fortunegreece.com