ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Διεθνή καμπάνια για την ανίχνευση των αποσκευών από την IATA


Αποτέλεσμα εικόνας για ανίχνευση των αποσκευών


Η International Air Transport Association (IATA) και ο οργανισμός Airlines for America (A4A), εγκαινίασαν την ετήσια παγκόσμια καμπάνια τους σχετική με την ανίχνευση αποσκευών, με στόχο να μειώσουν τις χαμένες βαλίτσεςς, με παράλληλη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των σχετικών διαδικασιών.

Κάθε χρόνο, πάνω από 4 δισ. αποσκευές μεταφέρονται με τις αεροπορικές εταιρείες. Λιγότερο από το 0,43% από αυτές δε φτάνουν στους κατόχους τους. Η αεροπορική βιομηχανία είναι αποφασισμένη να βελτιωθεί σε αυτόν τον τομέα και συμφώνησε ήδη στο Resolution 753 (R753). Έως τον Ιούνιο του 2018, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν δεσμευθεί ότι θα μπορούν να ανιχνεύουν μία βαλίτσα όταν εισέρχεται σε ένα αεροδρόμιο, φορτώνεται στο αεροσκάφος, μεταφέρεται στο σύστημα παραλαβής αποσκευών ή μεταφέρεται στο σύστημα ως transit για να συνεχίσει το ταξίδι της με άλλη αεροπορική εταιρεία. Οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει επίσης να μπορούν να μοιράζονται αυτού του είδους τις πληροφορίες, όποτε αυτό χρειάζεται.

“Η άφιξη χωρίς αποσκευή είναι μια πολύ αγχωτική εμπειρία για τους πελάτες μας. Κατά την τελευταία δεκαετία μειώσαμε τις χαμένες αποσκευές κατά 54%, μέσω βελτιωμένων διαδικασιών Το επόμενο βήμα είναι να αξιοποιήσουμε πλήρως τα οφέλη της παρακολούθησης αποσκευών, για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης. Στις σπάνιες περιπτώσεις όπου μια αποσκευή δε φτάνει στον επιβάτη, θα υπάρχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες, για να διευκολυνθεί η ταχύτερη επανένωσή τους. Και τα οφέλη δε σταματούν εκεί. Η ανίχνευση αποσκευών θα επιτρέψει την προληπτική αναφορά, την επιτάχυνση της ετοιμότητας των αεροσκαφών για αναχώρηση, τη διευκόλυνση της αυτοματοποίησης των διαδικασιών handling, καθώς και τη μείωση της απάτης”, δήλωσε ο Andrew Price, γενικός διευθυντής Αποσκευών της IATA.



“Η εφαρμογή της ανίχνευσης των αποσκευών είναι μια προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών και των αερολιμένων για να βελτιωθεί η εμπειρία των επιβατών”, δήλωσε η διεθύντρια Υπηρεσιών Επιβατών της Α4Α, Patty Edwards. “Οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν αυτή την ενισχυμένη υποδομή για τους πελάτες μας”.

Η καμπάνια ανίχνευσης των αποσκευών θα βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες να προετοιμαστούν για την εφαρμογή του R753 τον Ιούνιο του 2018. Η καμπάνια περιλαμβάνει περιφερειακά εργαστήρια για βασικούς εμπλεκόμενους των αερομεταφορών και εκστρατεία ευαισθητοποίησης των ταξιδιωτών. Επίσης,ε ίναι ήδη διαθέσιμος ένας οδηγός εφαρμογής που αναπτύχθηκε από τους εταίρους της αεροπορικής βιομηχανίας. Επιπλέον, η IATA προσφέρει στις αεροπορικές εταιρείες μέλη της πιστοποιητικό ετοιμότητας, ως αναγνώριση κατά την ανάπτυξη του σχεδίου υλοποίησης για το R753.