ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

384.000 ευρώ για 3 έτη τα έσοδα από την παραχώρηση της Ψαρού Μυκόνου




Αποτέλεσμα εικόνας για παραχώρηση της Ψαρού Μυκόνου

Μεγαλύτερο όφελος για τα δημόσια έσοδα προκύπτει φέτος, σε σχέση με παλαιότερες χρονιές, από την παραχώρηση της παραλίας Ψαρού Μυκόνου, σύμφωνα με δήλωση της Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας, Πέτης Πέρκα, σε απάντηση προς δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για χαμηλό αντίτιμο στην παραχώρηση μιας από τις δημοφιλέστερες παραλίες της χώρας.

Mάλιστα, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, η κ. Πέρκα απεκάλυψε πως τα έσοδα που θα εισπράξει το Δημόσιο από την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης κοινόχρηστης έκτασης αιγιαλού και παραλίας στην Ψαρού στη Μύκονο είναι 384.000 ευρώ για τρία έτη.

Όπως επισημαίνει η κ. Πέρκα, «αυξήσαμε την τιμή της παραχώρησης για ομπρελοκαθίσματα (από 30 σε 80 ευρώ), προσδιορίσαμε εφάπαξ αντίτιμο ύψους 2.500 ευρώ για τις καντίνες και τα θαλάσσια μέσα αναψυχής (επιπλέον του τιμήματος για τον παραχωρούμενο χώρο) και διπλασιάσαμε τις ήδη αυξημένες τιμές σε ότι αφορά στην παραχώρηση για τραπεζοκαθίσματα».

Όπως τονίζει, «προχωρήσαμε στη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα εξετάσει περαιτέρω όλα τα ζητήματα που αφορούν στον αιγιαλό. Για πρώτη φορά  συλλέγουμε και ψηφιοποιούμε στοιχεία και πληροφορίες και κυρίως για πρώτη φορά εφαρμόσαμε πιλοτικά ηλεκτρονικές δημοπρασίες με πολύ μεγάλη επιτυχία και σπουδαιότητα για τον προσδιορισμό της πραγματικής αξίας κάθε παραλίας».

Σε ό,τι αφορά στη διεξαγωγή συναυλίας, σε συνεργασία και με τις λιμενικές αρχές που έχουν την αρμοδιότητα άμεσης παρέμβασης, έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για εφαρμογή των προβλεπόμενων κυρώσεων, ανέφερε η κ. Πέρκα. Εξετάζεται ακόμα και η ανάκληση της σύμβασης παραχώρησης, εφόσον έχουν παραβιαστεί οι όροι της.

Επικαλείται δε στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία από το σύστημα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την παραχώρηση χρήσης παραλιών που εφαρμόζεται φέτος για πρώτη φορά, στις πρώτες 41 δημοπρασίες που έγιναν παρουσιάστηκε συνολικό όφελος της τάξης του 35%, σε σχέση με τις τιμές εκκίνησης.