ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Άμεσα λύση για την απαγόρευση απόπλου πλοίων από την Τουρκία ζητά η Περιφέρεια Β. Αιγαίου




Αποτέλεσμα εικόνας για Άμεσα λύση για την απαγόρευση απόπλου πλοίων από την Τουρκία ζητά η Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου απέστειλε χθες στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και στην υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, επιστολή για το θέμα της απαγόρευσης του απόπλου πλοίων με τουρκική σημαία από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά. 

Η περιφερειάρχης χαρακτηρίζει το ζήτημα ύψιστης σημασίας και ζητά από την Ελληνική Κυβέρνηση να ενεργήσει άμεσα για την εξεύρεση λύσης. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.

“Αξιότιμη κυρία υπουργέ, 
Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

H τουριστική συνεργασία Ελλάδος και Τουρκίας, από τους κύριους τομείς της εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών, αποτέλεσε ίσως τον σημαντικότερο παράγοντα που οδήγησε τους δύο λαούς σε ευρύτερες συνεργασίες, όχι μόνο οικονομικού αλλά και πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.
 
Τα τελευταία χρόνια η συνεργασία αυτή και από τις δύο πλευρές μεγάλωσε, οργανώθηκε με σημαντικές επενδύσεις και απέφερε σημαντικά οφέλη στις τοπικές οικονομίες. 

Στο Βόρειο Αιγαίο τα τελευταία χρόνια η εντυπωσιακή αύξηση των Τούρκων επισκεπτών, έχει προσφέρει σημαντικότατες ανάσες στην τοπική οικονομία, αφού για τα περισσότερα νησιά αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αγορές ξένων επισκεπτών. Ως τοπική αυτοδιοίκηση μαζί με τους τοπικούς φορείς επενδύσαμε στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος με μια σειρά από προωθητικές δράσεις στην αγορά της γείτονος χώρας και ήδη σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε νέες για την ερχόμενη περίοδο.

Η είδηση της απαγόρευσης της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας με πλοία με τουρκική σημαία από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους τουριστικούς φορείς, αλλά και στους κατοίκους των νησιών μας, που διαβλέπουν τα καταστροφικά αποτελέσματα που αυτή μπορεί να προκαλέσει.

Θεωρούμε το ζήτημα ύψιστης σημασίας και πιστεύουμε ότι έτσι πρέπει να εκληφθεί και από την Ελληνική Κυβέρνηση, ενεργώντας άμεσα για την εξεύρεση λύσης.

Έχω τη βεβαιότητα ότι οι ενέργειές σας θα οδηγήσουν σύντομα στη θετική έκβαση αυτού του ζητήματος”.