ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Νησιώτικα ξωκλήσια «Πέρα από το Λευκό»







Έκθεση φωτογραφίας της Ευγενίας Κουμάνταρου, στην Αίθουσα Εκθέσεων του Συνεδριακού Κέντρου στους Δελφούς
Με τίτλο «Πέρα από το Λευκό», η ατομική έκθεση φωτογραφίας της Ευγενίας Κουμάνταρου εγκαινιάζεται από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (ΕΠΚεΔ) και τον Σύλλογο «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών», στην Αίθουσα Εκθέσεων του Συνεδριακού Κέντρου στους Δελφούς, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, και θα διαρκέσει έως τις 10 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο.
Στην εκδήλωση, θα απευθύνει χαιρετισμό η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων, κα Δήμητρα Κ. Φιλίππου, και θα ακολουθήσει διάλεξη από τον ιστορικό τέχνης, κ. Παντελή Τσάβαλο, με θέμα «Η θέα του αθέατου». Τη βραδιά θα κλείσει η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ, με ομιλία της με θέμα «Φωτογραφία και Τέχνη». Στη συνέχεια, στις 8.30 το βράδυ, οι προσκεκλημένοι θα ξεναγηθούν στην έκθεση από τη φωτογράφο Ευγενία Κουμάνταρου, η οποία είναι και μέλος του Συλλόγου Φίλων του Κέντρου Δελφών.
Η έκθεση περιλαμβάνει 31 έγχρωμες  φωτογραφίες από νησιώτικα ξωκλήσια, με κύρια χαρακτηριστικά το φως, τη θάλασσα, τον ουρανό και τον αγέρα.
Η Ευγενία Κουμαντάρου είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας και Φωτογραφίας του Πανεπιστημίου Princeton της Αμερικής. Από το 1989, ασχολείται με φωτογράφιση για τον ελληνικό Τύπο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του περιοδικού Odyssey και συνεργάστηκε με ελληνικές εταιρίες για την παραγωγή εταιρικών εντύπων. Αυτήν την εποχή, ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία και η προσωπική της δουλειά εστιάζει στο Αιγαίο.
Ο «Ταπεινός παράδεισος» αποτελεί συλλογή από ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που έχουν παρουσιαστεί στην Τήνο στη Σχολή Ουρσουλινών, στα Λουτρά το 2008 και στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο, το 2009, στη Photo Biennale 2010 που διοργανώνεται από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στη Σπάρτη έως τις αρχές του 2012.
Πληροφορίες
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00 - 15.00, Σάββατο και Κυριακή: 10.00 - 14.00.

naftemporiki.gr