ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ειδήσεις Εν Συντομία

Στατιστικά στοιχεία Αυγούστου 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για Στατιστικά στοιχεία Αυγούστου 2017
Από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων και Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ανακοινώνονται πίνακες με στατιστικά στοιχεία μηνός Αυγούστου 2017 που αφορούν στην ακόλουθη θεματολογία :

- περιστατικών παράτυπης εισόδου - εξόδου αλλοδαπών
- κατασχεθεισών ναρκωτικών ουσιών
- κατασχεθέντων καπνικών

Αναλυτικά οι πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.www.hcg.gr

ΕΛΚΕΘΕ & Επιθεωρητές του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο ΥΝΑΝΠ
Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΚΕΘΕ & Επιθεωρητές του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο ΥΝΑΝΠ
Ο κ. Κουρουμπλής έδωσε οδηγίες για τον συντονισμό των Επιθεωρητών του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τους υπεύθυνους της εταιρίας που έχει αναλάβει την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου, ώστε να διευκολυνθεί η συνεργασία και να γίνει υπεύθυνα κάθε περιβαλλοντικός έλεγχος. Ο κ. Σαντορινιός ζήτησε η συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ να είναι άμεση και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του Υπουργείου στην επιστημονική αρτιότητα του Κέντρου.
Ο κ. Λυκούσης δήλωσε ότι από σήμερα άρχισε επίσημα συστηματικές δειγματοληψίες το ΕΛΚΕΘΕ και ότι οι αναλύσεις θα γίνουν με τον πιο άρτιο επιστημονικά τρόπο, όπως άλλωστε προβλέπει και η κείμενη νομοθεσία. Πρόσθεσε ότι στους ελέγχους θα συνδράμει και το σκάφος «Αιγαίον».

Προβολή της Άνδρου στην παγκόσμια τουριστική αγορά












Με “μπαράζ” δημοσιογραφικών επισκέψεων στο νησί, ο Δήμος Άνδρου επιχειρεί σημαντικό ‘άνοιγμα’ στις διεθνείς αγορές. Στόχος είναι η ενίσχυση των παραδοσιακών αγορών προέλευσης τουριστών, η προσέγγιση ανερχόμενων αγορών και η “ενεργοποίηση” τουριστών με ενδιαφέροντα που συνάδουν με το πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν του νησιού.
Στο πλαίσιο αυτό, σημαντικό βήμα για την προβολή της Άνδρου στην Κίνα, αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα που ενδιαφέρεται για πρωτότυπους τουριστικούς προορισμούς και είναι λάτρης του θεματικού- βιωματικού τουρισμού, αποτελεί η επίσκεψη στο νησί του δημοσιογράφου κ. Nuthall του International News Services Ltd. Πρόκειται για ένα διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, με πορεία 20 ετών, μοναδικό σε όλο τον κόσμο, που συνεργάζεται με περισσότερους από 200 δημοσιογράφους, έχει έδρα σε όλες τις ηπείρους και εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα διεθνών επιχειρηματικών εκδόσεων με διεθνή νέα, αναλύσεις, βίντεο κ.λπ.

Διεθνές τριήμερο "Democracy & Film" στην Costa Navarino
Στην Costa Navarino πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με το ‘The New York Times Athens Democracy Forum’, το διεθνές τριήμερο με θέμα “Democracy & Film”.
Από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου, κινηματογραφικές προβολές, διαδραστικές εκδηλώσεις και ένα γεμάτο πολιτιστικό πρόγραμμα, είχαν φόντο το Μεσσηνιακό τοπίο. Στην κεντρική συζήτηση με θέμα την επίδραση του κινηματογράφου και των δημιουργών στο πώς αντιλαμβανόμαστε τα γεγονότα και τον κόσμο ευρύτερα, συμμετείχαν οι: Paul Mason, δημοσιογράφος και δημιουργός ταινιών, Roger Cohen, αρθρογράφος των New York Times, με συντονιστή τον καλλιτέχνη και παραγωγό, Ali Hossaini.