ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Διεθνές Συνέδριο για Κερκυραϊκό τουρισμό


Αποτέλεσμα εικόνας για Κερκυραϊκό τουρισμό


Ξεκίνησε την Παρασκευή το τριήμερο 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Κερκυραϊκό τουρισμό – Corfu Tourism αειForum, με οκτώ θεματικές ενότητες που προέρχονται από την εμπειρία των φορέων, τον προβληματισμό για τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του τουριστικού ρεύματος και το βαθμό διάχυσης των εσόδων.
Το συνέδριο θα απασχολήσει και το φαινόμενο overtourism που αντιμετωπίζουν εμβληματικοί προορισμοί της Μεσογείου όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, καθώς και οι σύγχρονες μέθοδοι κρατήσεων όπως Airbnb, UBER και άλλα.
Οι υπόλοιπες ενότητες αφορούν στο χωροταξικό, τη φέρουσα ικανότητα και τις τουριστικές ζώνες, στο ζήτημα της εργασίας και της εκπαίδευσης/κατάρτισης, στη βιωσιμότητα των πολύ μικρών επιχειρήσεων, που αποτελούν και την συντριπτική πλειονότητα στην Κέρκυρα, στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στην ψηφιακή, διαδικτυακή εικόνα του προορισμού και στις νέες τεχνολογίες και εφαρμογές.
Το Συνέδριο Κερκυραϊκού Τουρισμού – Corfu Tourism αειForum, είναι μια από κοινού πρωτοβουλία του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της Επιστημονικής Εταιρίας Τουρισμού Κέρκυρας, του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ionian Inspires και των Εκδόσεων “Ενημέρωση”.
Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιειούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας στην Κέρκυρα και τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κέρκυρας.