ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Ειδήσεις Εν Συντομία

Ξεκινά αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με τις Βρυξέλλες

Αποτέλεσμα εικόνας για Ξεκινά αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με τις Βρυξέλλες


Η αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με τις Βρυξέλλες είναι γεγονός.
Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με την αεροπορική εταιρεία TUI Fly Belgium από το Αεροδρόμιο των Βρυξελλών προς το Αεροδρόμιο της Καβάλας “Μέγας Αλέξανδρος” και αντίστροφα, δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Τετάρτη και Παρασκευή). Η αεροπορική σύνδεση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το Βέλγιο γίνεται για πρώτη φορά και αυτό αποδεικνύει, σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη, την άριστη συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με τους ξενοδόχους, τους τουριστικούς πράκτορες και τα τουριστικά γραφεία, “όπου μπορούμε από κοινού να πετύχουμε και αναδείξουμε όλα εκείνα τα συγκριτικά και αναπτυξιακά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο τόπο μας. Τα οφέλη για την περιοχή μας θα είναι τεράστια”, κατέληξε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.

Εν πλω διάλεξη με θέμα 'Στρατηγικός τουρισμός και πράσινο λιμάνι'

Η ΑΝΕΚ Lines, φιλοξένησε την ομιλία του δρ. Νίκου Λυγερού με θέμα “Στρατηγικός τουρισμός και Πράσινο Λιμάνι”, στο πλοίο “ΚΡΗΤΗ ΙΙ”, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου. Ο αναγνωρισμένος πολυπράγμων Έλληνας επιστήμονας ανέπτυξε τις θέσεις του μέσα από μία ομιλία που κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού.
Στην ομιλία του ο δρ. Νίκος Λυγερός ανέλυσε τις αρχές του στρατηγικού τουρισμού, παρουσιάζοντας τη σύνδεσή του με το πολιτισμικό προϊόν και την ποιότητα τουρισμού που προσφέρει ο κάθε τόπος. Σε αυτό το πλαίσιο και με βάση τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κρήτη στον παγκόσμιο χάρτη της πετρελαϊκής αγοράς, αναφέρθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου. Με αφορμή τα πρόσφατα έργα ανάπλασης, έφερε στο προσκήνιο την ευκαιρία ανάδειξης του Χάντακα σε παγκόσμιας εμβέλειας “τοπόσημο”, σε έναν τουριστικό προορισμό “κόσμημα”. Ξεδιπλώνοντας τη σύνδεση του λιμανιού με την ιστορικότητα του τόπου, εστίασε στην αδήριτη ανάγκη και ευθύνη όλων για τη διατήρηση και αναβάθμιση του Χάντακα, μέσα από βιώσιμες ενεργητικές πρακτικές περιβαλλοντικής προστασίας.

Πρωτοστάτης στην προστασία περιβάλλοντος η Hermes Airports

Τρία σημαντικά βραβεία του Τμήματος Περιβάλλοντος, εξασφάλισε η Hermes Airports στο πλαίσιο του ετήσιου διαγωνισμού για τις «Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις». Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε συνεργασία με το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών και σε αυτόν συμμετείχαν για πρώτη φορά και οργανισμοί από τον ιδιωτικό τομέα.
Πιο συγκεκριμένα, στη Hermes Airports, απονεμήθηκαν τα βραβεία «Γενικής Πολιτικής Περιβάλλοντος», «Εσωτερικού Φωτισμού» και «Ενεργειακής Απόδοσης Κτηριακών Εγκαταστάσεων» αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την αποτελεσματική περιβαλλοντική δράση της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων και τις προσπάθειες που κάνει για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Τα βραβεία εκ μέρους της Hermes, παρέλαβε από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Νίκο Κουγιάλη, ο Διευθυντής του Τμήματος Ασφάλειας, Υγείας, και Περιβάλλοντος της εταιρείας, κ. Δημήτρης Δημητρίου.