ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις στα ταξίδια εμπειρίας




Αποτέλεσμα εικόνας για Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις στα ταξίδια εμπειρίας


Τις τελευταίες τάσεις στα ταξίδια εμπειρίας ανακοίνωσε ο ταξιδιωτικός πάροχος TripAdvisor σε πρόσφατη έκθεση του για το 2017.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην μελέτη οι τοποθεσίες ορόσημο των προορισμών εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, ενώ οι ταξιδιώτες διευρύνουν τους ορίζοντές τους και προσανατολίζονται σε νέες, μη παραδοσιακές και πιο βιωματικές εμπειρίες.
Οι τάσεις:
Τα δημοφιλή αξιοθέατα παραμένουν τα πιο περιζήτητα από τους ταξιδιώτες παγκοσμίως ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για νέες εμπειρίες. Τα πολιτιστικά ταξίδια όπως οι γαστρονομικές περιηγήσεις, τα μαθήματα μαγειρικής, ιστορικές εμπειρίες και εμπειρίες κληρονομιάς στα ταξίδια ανεβαίνουν στα ύψη στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών παγκοσμίως.

– 
Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες κάνουν περισσότερες κρατήσεις για ταξίδια με εμπειρίες μαγειρικής και εστιατορίου σε ποσοστό 51% και 49% αντίστοιχα. Μια διαδραστική εμπειρία μαγειρικής στη Βαρκελώνη όπου οι ταξιδιώτες μαθαίνουν να κάνουν paella και ισπανικές τάπας με έναν τοπικό σεφ και μια καθοδηγούμενη εκδήλωση Street Food στη Ρώμη με πίτσα, αρτοσκευάσματα και αξιοθέατα, συγκαταλέγονταν στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εμπειρίες για Αμερικανούς και παγκόσμιους ταξιδιώτες.
-Ταξίδια δραστηριοτήτωνΤα ταξίδια με βάση τις ιστορικές εμπειρίες και εμπειρίες κληρονομιάς ενός προορισμού μπορεί να έχουν καταλάβει τις πρώτες θέσεις στον κατάλογο των ταχύτερα αναπτυσσόμενων βιωματικών ταξιδιών για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες (+ 98% στις κρατήσεις), αλλά οι υδάτινες δραστηριότητες κυριάρχησαν στην πρώτη δεκάδα, καταλαμβάνοντας τις μισές από τις πρώτες θέσεις.
Ειδικότερα, οι κρουαζιέρες με ηλιοβασίλεμα (+ 89%), το ψαροντούφεκο (+ 64%), οι ιστιοπλοϊκές εκδρομές (+ 55%), οι κρουαζιέρες με καταμαράν (+ 51%) καταγράφουν συνεχώς αυξανόμενες κρατήσεις.
-Πρόσβαση σε δημοφιλή αξιοθέατα μέσω skip the line επιλογής
Η αποφυγή της ουράς για να δουν ένα γνωστό αξιοθέατο είναι η απόλυτη επιλογή για τους ταξιδιώτες ενώ η TripAdvisor προσφέρει αντίστοιχη επιλογή σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς περιοχές του κόσμου όπως ο Πύργος του Άιφελ, το London Eye και άλλα.
Οι πιο δημοφιλείς εμπειρίες ταξιδιού στον κόσμο το 2017 (Με βάση  το σύνολο των κρατήσεων για το 2017)
1. Skip the line στα μουσεία του Βατικανού και το παρεκκλήσι του Αγίου Πέτρου
2. Κρουαζιέρα στον ποταμό του Σικάγου
3.Skip the line : Περιήγηση με τα πόδια της Αρχαίας Ρώμης και του Κολοσσαίου
4. Ρώμη Hop-On, Hop-Off Αξιοθέατα
5. Προτεραιότητα πρόσβασης: Βαρκελώνη Sagrada Familia Tour
6. Σύνοδος κορυφής του Πύργου του Άιφελ.
7. Studio Warner Bros: Η δημιουργία του Χάρι Πότερ με πολυτελή μεταφορά από το Λονδίνο
8. Εισιτήρια για το Empire State Building
9. Περιήγηση στα αξιοθέατα του Murano, Burano και Torcello
10. Περιήγηση στην Τοσκάνη σε μια ημέρα
Ταχύτερα αναπτυσσόμενες ταξιδιωτικές κατηγορίες εμπειριών παγκοσμίως το 2017
1. Ιστορικές εκδρομές και εκδρομές κληρονομιάς (+ 125%)
2. Κρουαζιέρες ηλιοβασιλέματος (+ 86%)
3. Ιδιωτικές εκδρομές (+ 79%)
4. Ψάρεμα με αναπνευστήρα (+ 70%)
5. Καγιάκ και κανό (+ 67%)
6. Ιστιοπλοϊκά ταξίδια (+ 61%)
7. Εκδρομές με καταμαράν (+ 60%)
8. Εκδρομές με φαγητό (+ 57%)
9. Μαθήματα μαγειρικής (+ 57%)
10. Εισιτήρια για μουσεία (+ 54%)

tourismtoday.gr