ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ευρωπαϊκός προορισμός Κύπρου EDEN 2018 η Ορεινή Λάρνακα




Αποτέλεσμα εικόνας για Ευρωπαϊκός προορισμός Κύπρου EDEN 2018 η Ορεινή Λάρνακα


Η μονάδα τουρισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “European Destinations of Excellence (EDEN)”, παρουσίασε τους νικητές προορισμούς της κάθε συμμετέχουσας χώρας, οι οποίοι και ανακηρύχθηκαν επίσημα πλέον ως European Destinations of Excellence 2018.

Βραβευμένος άριστος ευρωπαϊκός προορισμός Κύπρου EDEN 2018 ανακηρύχθηκε, μετά από σχετική διαδικασία διαγωνισμού που διεξήγαγε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού που έχει τη διαχείριση του προγράμματος EDEN στην Κύπρο από το 2006, η Ορεινή Λάρνακα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ορεινή Λάρνακα

Το έργο EDEN - European Destinations of Excellence (Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί) διεξάγεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος COSME, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Μονάδα τουρισμού. Είναι ένα έργο που προάγει τα μοντέλα ανάπτυξης βιώσιμου τουρισμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και εστιάζεται σε ετήσιους εθνικούς διαγωνισμούς επιλογής ενός τουριστικού “προορισμού αριστείας” από κάθε συμμετέχον κράτος μέλος. Μέσω της επιλογής των προορισμών αριστείας, το έργο προάγει τις αξίες, την ποικιλομορφία και τα κοινά χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών, ενώ παράλληλα βελτιώνει την προβολή των αναδυόμενων ευρωπαϊκών προορισμών, δημιουργεί πλατφόρμα για τη διάδοση ορθών πρακτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη και προάγει τη δικτύωση μεταξύ των επιλεγμένων προορισμών αριστείας.

Με τον τρόπο αυτό, το EDEN βοηθά στην εξάπλωση των βιώσιμων πρακτικών που εφαρμόζονται στους Άριστους Ευρωπαϊκούς Προορισμούς και στη μετατροπή αυτών σε πόλους έλξης επισκεπτών, ολόκληρο το χρόνο, καθώς και την αξιοποίησή τους από τους αρμόδιους φορείς ως ένα εργαλείο προβολής και προώθησής τους στο ευρύτερο κοινό.