ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Η Airbnb ξεπέρασε τη Booking.com στις ΗΠΑ






Αποτέλεσμα εικόνας για Η Airbnb ξεπέρασε τη Booking.com στις ΗΠΑ


Σύμφωνα με στοιχεία του SimilarWeb, η κίνηση του Airbnb.com στις ΗΠΑ ήταν σε ποσοσταία βάση κατά 6% πίσω από την Booking.com το Μάρτιο του 2017, αλλά μέχρι το Μάρτιο του 2018 κέρδισε ποσοστό 20% - αφήνοντας πίσω του μόνο τα TripAdvisor και την Expedia.

Η πρόσφατη μελέτη της εταιρείας SimilarWeb “US Travel 2018: Trends & Insights”, διαφωτίζει για τις κορυφαίες ταξιδιωτικές εταιρείες σε διάφορες βασικές κατηγορίες. Εξετάζονται οι πηγές επισκεψιμότητας στις κορυφαίες ιστοσελίδες μαζί με τις αναφορές στην πηγή και στατιστικά στοιχεία σε εφαρμογές Android. Η μελέτη περιλαμβάνει ακόμη αναφορά στην επίδραση του Google Flights σε παραπομπές σε ιστότοπους αεροπορικών εταιρειών, καθώς και στην εξέταση βασικών προορισμών για εξερχόμενα links από το TripAdvisor
.



Μεγάλο μέρος της επιτυχίας της Airbnb οφείλεται στην ισχυρή αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας της. Από τους κορυφαίους 10 ιστότοπους των ΗΠΑ, έλαβε το υψηλότερο ποσοστό άμεσης επισκεψιμότητας, ενώ η booking.com βασίστηκε σε μη οργανωμένη αναζήτηση.

Οι μετρήσεις της εφαρμογής της Airbnb δείχνουν επίσης ότι αυτή έχει “κατεβεί” σε ποσοστό 2% στο σύνολοτων συσκευών Android στις ΗΠΑ (λιγότερο από το Tripadvisor, που βρίσκεται στο 6,8%), με το μέσο ημερήσιο χρόνο που αφιερώνεται στην εφαρμογή της Airbnb να φτάνει τα 12:32 λεπτά, ενώ για το tripadvisor φτάνει τα 03:19 λεπτά.