ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Νέο Μουσείο Ψηφιακής Τέχνης στο Τόκιο






Αποτέλεσμα εικόνας για Νέο Μουσείο Ψηφιακής Τέχνης στο Τόκιο


Το φετινό καλοκαίρι θα εγκαινιαστεί στο Τόκιο μια ψηφιακή χώρα των θαυμάτων με πρωτοβουλία της ομάδας του TeamLab και του αστικού κατασκευαστή Mori Building.
Το νέο μουσείο ψηφιακής τέχνης θα καλύψει περισσότερα από 10.000 τετραγωνικά μέτρα αποκλειστικά με ψηφιακά μέσα επιτρέποντας στους επισκέπτες να γίνουν πραγματικά μέρος της ψηφιακής τεχνολογίας για να εξερευνήσουν την ιδιαίτερη σχέση του ανθρώπινου και του ψηφιακού.
Για παράδειγμα, το Δάσος Αθλητισμού είναι ένας δημιουργικός χώρος ειδικά σχεδιασμένος για να διεγείρει τον ιππόκαμπο του εγκεφάλου, το Future Park είναι ένα εκπαιδευτικό κέντρο όπου οι άνθρωποι μπορούν να συνεργαστούν και να κάνουν τέχνη ενώ στο Forest of Lamps τα φανάρια θα ανάβουν ανταποκρινόμενα στις ενέργειες των ανθρώπων.
Ορισμένα έργα τέχνης εκτίθενται τώρα στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στο Σαν Φρανσίσκο και τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Borusan στην Κωνσταντινούπολη.